dissabte, 1 de desembre del 2012

El fred als entrenaments

Aquesta setmana hem notat el fred en moltes zones del país, i en els camps d’entrenament també. Tèrmiques, guants, camps glaçats de bon matí...; s’acosten uns mesos perillosos per a la integritat física dels nens i nenes dels diferents equips i –com a entrenadors/es– podem prendre algunes mesures per minimitzar aquest risc.


Encara que el nostre objectiu sigui la formació a través de l’esport, el futbol sovint topa amb d’altres petites parts humanes que no hem de descuidar.
Algunes mesures per combatre el fred:
-      Prioritzar els exercicis que fan participar alhora a tots –o la majoria– dels integrants del grup.
-      Evitar aquells exercicis que generen les típiques cues d’espera (6, 7, 8, 9, 10... jugadors/es). 
-      No quedar llargues estones parats.
-      Intentar mantenir l’activitat física i el moviment dels jugadors/es en la sessió, durant el major temps de l’entrenament.
-      L’entrenador/a pot participar de les activitats. Que el fred no condicioni la formació, variant el seu estat d’ànim.
-      Aconsellar i vigilar –en la mesura que es pugui– que els jugadors/es vinguin ben equipats (peces de roba tèrmiques, guants, dessuadores, bufs...).
-      Gastar un temps d’inici al vestidor per explicar de forma amena, senzilla i divertida les principals activitats de la sessió preparades.
-      En funció de les instal·lacions, les parts de l’entrenament com els estiraments o la convocatòria es poden realitzar a dins de vestidors.   
-      [...]  

Com aquests, segur que cadascú té els seus trucs per “escalfar” les sessions d’entrenament. De fet, la llista queda oberta ja que – com a Enigma Entrenador– hi ha tantes solucions possibles com equips i entrenadors!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada