divendres, 30 de novembre del 2012

Exercici d'escalfament - Variant Joc del mocador

Exercici de futbol: escalfament - Variant Joc del mocador

Objectiu: Escalfament (atenció, velocitat i/o conducció)
Material: 2-6 pilotes / cons / pitralls
Grup: 9-14 jugadors/es


Els jugadors/es de cada equips es col·loquen alineats a cada extrem de l’exercici. Tots dos grups a la mateixa distància de les pilotes centrals (10-15 m.). 

L’exercici d’escalfament consisteix en una variant del popular joc del mocador, adaptat a l’entorn i la tècnica del futbol. Els equips composats pel mateix nombre de jugadors, s’assignen i es reparteixen números (1, 2, 3, 4, 5...). L’entrenador/a és l’àrbitre del joc, i el seu rol consisteix en donar la senyal (número i color) i dictaminar el guanyador de cada sortida.
El treball dels  participants és individual, i combina atenció, velocitat i conducció. Quant l’entrenador/a senyala un número, els jugadors/es corresponents surten en busca d’una pilota cada un/a. Seguit del número, amb la veu també s’assenyala un color (taronja o verd) que correspon a la zona on els participants hauran de portar conduint –el més ràpid possible. El primer que realitza les indicacions de forma correcte i planta la pilota a la zona, aconsegueix 1 punt per al seu equip.

Mantenint la normativa del joc del mocador, es pot treballar específicament el que a l’entrenador/a li interessa (conducció, en aquest cas). Però, per exemple, pot servir per a millorar l’atenció i la velocitat anant a buscar la pilota al centre amb la mà, i portant-la ràpid a la zona.  
També es pot assenyalar més d’un número alhora.


1 comentari: