dilluns, 29 d’abril del 2013

Exercici de combinació i superioritat - Centrada 4x2

Exercici de futbol: combinació i superioritat - Centrada 4x2

Objectiu: Combinació i superioritat (passada, centrada, defensa, habilitat i rematada)
Material: 1 pilota, pitralls i cons de diferents colors
Grup: 6 jugadors/es


Es construeix una zona de treball (30x30 metres) on s’hi distribueixen 3 porteries separades.  La superioritat s’aconsegueix repartint els jugadors/es un a cada costat del quadrat (atacants) i dos a dins de l’espai (defenses).

L’exercici comença amb una centrada o passada d’un dels jugadors/es de fora el quadrat cap a la porteria menys vigilada. Quant la pilota entra al la zona, és quant els companys/es atacants poden entrar per finalitzar la combinació i marcar el gol. El gol serà vàlid si la pilota es dirigeix de dins el quadrat cap a l’exterior, i en el cas que no s’aconsegueixi es pot tornar la pilota al participant que l’ha centrada.
Si els defenses recuperen la pilota poden marcar igualment gol a qualsevol de les porteries; competint atacants i defensors per quin grup aconsegueix més punts. Cada cert temps es van intercanviant el rol dels participants.

Es pot variar la dificultat de l’exercici exigint una determinada tècnica de combinació (colpeix aeri, passada rasa, rematada de cap, peu, cama no hàbil, etc.), els temps i tocs de rematada, i el  nombre de jugadors/es que hi participen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada