divendres, 3 de maig del 2013

Exercici tàctic - Tàctica en edats d'iniciació

Exercici de futbol: tàctic - Tàctica en edats d'iniciació

Objectiu: Tàctica (tècnica, superioritat, amplitud, profunditat i defensa)
Material: 1 pilota i pitralls
Grup: 4-12 jugadors/es


Es dibuixa una zona rectangular amb cons (15x25 metres.), on a un extrem s’hi construeix una porteria gran i a l’altre, dues de petites.

L’equip de 3 jugadors/es defensa les dues porteries petites i ha d’intentar marcar gol amb conducció a la de l’altre extrem. El defensor/a, en canvi, ha d’intentar recuperar la pilota i marcar gol a les petites amb un tir des de qualsevol zona del camp. L’exercici permet treballar amb nens i nenes d’iniciació conceptes tàctics de forma implícita com la passada a l’espai, l’amplitud, la profunditat, el recolzament o la orientació (no tothom darrera la pilota). Ells i elles això no ho saben, però el joc de 3x1 guiat i corregit per l’entrenador/a permet automatitzar moviments.

L’objectiu és corregir els conceptes tàctics fonamentals i bàsics, per evitar l’aprenentatge d’errors durant les etapes d’iniciació. Aquests errors més habituals solen ser (fletxes vermelles):
  • Conducció del posseïdor/a de la pilota cap el defensa, en comptes de cap a l’espai lliure.
  • Els companys/es s’apropen cap a la pilota en comptes d’allunyar-se’n, facilitant l’acció del defensa.
  • Entrada de cop per part del defensa, facilitant el desbordament del jugador/a.
  • Manca de profunditat que ofereixi una sola passada a l’espai de desbordament.
  • No es manté la possessió de la pilota fins que es produeix la pressió del defensa “dividir”, facilitant així la pèrdua i l’arribada del defensa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada