dimecres, 3 d’abril del 2013

Exercici d'escalfament - Rectangle de combinació tècnica

Exercici de futbol: escalfament - Rectangle de combinació tècnica

Objectiu: Escalfament (conducciópassada i control)
Material: 1 o 2 pilotes (en funció del ritme i la dificultat)
Grup: 10-16 jugadors/es


Es dibuixa un rectangle amb 6 cons (verds) que esdevé un circuit tècnic de combinació, útil en l’escalfament per exemple. La distància entre tots els cons verds pot ser entre 4-7 metres, i a la fila central s’hi dibuixa una mena de porteria (cons taronges) a un terç de la distància amb el con del davant.

L’exercici combina moviments d’escalfament amb gestos tècnics, que ens serviran per activar el cos i començar a treballar amb pilota. Un cop distribuïts els jugadors/es tal i com es mostra en el dibuix, l’activitat s’inicia amb una passada entre els participants de les files centrals per enmig dels cons taronges. Seguidament, el jugador/a que rep la pilota ha de realitzar un control orientat cap a un d’aquests dos cons (alternant el sentit a cada jugada), fer-hi la volta, i realitzar una conducció fins a la fila de l’extrem. Des d’allà el participant que rep de nou la pilota efectua una passada al con inicial de la jugada, i aprofita la trajectòria que dibuixa el rectangle de cons grocs per acabar de realitzar moviments d’escalfament. Tots els participants roden en direcció allà on finalitza la seva passada o conducció.

Es pot variar l’exercici en funció del nombre de jugadors/es, la distància entre els cons, la dificultat dels gests tècnics i la intensitat que vulgui exigir cada entrenador/a.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada