dijous, 4 d’abril del 2013

Exercici de superioritat - Combinació + Canvi d'orientació del joc

Exercici de futbol: superioritat - combinació + canvi d'orientació del joc

Objectiu: Superioritat (tècnica, combinació i desmarcatge)
Material: 8 cons, 4 pitralls i 1 pilota
Grup: 9-13 jugadors/es


Als costats de la porteria (de F7 o F11) s’hi dibuixen dos quadrats amb cons (6x6 m. aproximadament), deixant lliure un passadís central on s’hi col·loca el porter/a.

L’exercici combina la possessió de pilota amb superioritat i el canvi d’orientació d’un costat a l’altre (de quadrat a quadrat). Per fer-ho necessitem 2 equips de 4 jugadors/es cada un, i un porter al centre (color groc). A cada quadrat es treballa un 4x2, on l’equip amb major número de participants ha d’intentar mantenir la pilota. Els 2 participants contraris tenen l’objectiu de robar-la i –per mitjà d’una passada amb el porter– fer-la arribar a l’altre costat on els esperen els altres 2 companys/es del mateix equip.
Un cop aconseguit el canvi d’orientació els dos jugadors que han robat es mouen a la seva zona per passar a mantenir la pilota, contra 2 jugadors/es de l’equip contrari que alternen el seu rol després de cada canvi.

L’exercici vol exigir una certa atenció tècnica i de moviment sobretot per mitjà del joc de peus del porter/a, qui inicia cada possessió a través del canvi d’orientació. Es pot incrementar la dificultat de l’exercici amb menys superioritat, o fent més petites les zones de joc.
     

2 comentaris:

  1. Bon exercici, jo en tinc un de molt semblan,

    Salut.

    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel comentari Joan,

      Com ja sabeu, qualsevol altre exercici o aportació que trobeu interessant ens la podeu fer arribar a futboldebanqueta@gmail.com per compartir-la i publicar-la, firmada, més endavant.

      Formació en marxa!
      Salutacions

      Elimina