divendres, 5 d’abril del 2013

Exercici de velocitat - Coordinem, seguim el color i competim

Exercici de futbol: velocitat - coordinem, seguim el color i competim

Objectiu: Velocitat (coordinació, psicomotricitat, vel. de reacció)
Material: Pitralls i cons de 3 colors diferents.
Grup: 6-10 jugadors/es


L’exercici busca el treball d’atenció i velocitat a través dels senyals visuals amb colors. Per fer-ho separem tres cons de colors diferents a uns 6-8 metres de les dues files participants.

Dos equips competeixen en coordinació i velocitat, aconseguint un punt aquell que acaba l’activitat abans. Els jugadors/es surten emparellats fins a una marca fent exercicis de coordinació (genolls, peu coix, superar algun obstacle com un banc, d’esquenes, de costat...) i quant són a punt d’arribar-hi, l’entrenador/a alça un con d’un color. Els participants reaccionen atents per anar –amb velocitat– a fer la volta al con del mateix color alçat. Seguidament, tornen ràpid a la seva fila per donar pas al següent jugador/a (xocar la mà). Així successivament amb cada parella fins que acaben els dos equips. Aconsegueix un punt el primer en acabar.

Es pot variar el treball de coordinació inicial a gust de cada entrenador/a. A més, també es pot canviar la competició i la forma de l’exercici fent que les voltes a cada con no siguin individuals sinó amb la variant de la cadena. Els participants es van unint a cada sortida, exigint més atenció, coordinació i treball en equip.
         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada