dimecres, 8 de maig del 2013

Exercici de temporització de passada - Aprenem a dividir!

Exercici de futbol: temporització de passada - Aprenem a dividir!

Objectiu: Temporització de passada + tir a porteria
Material: 1 pilota, cons i pitralls
Grup: 4 - 8 jugadors/es


Deixant la zona d’àrea i fora de joc del camp de F7 lliure, es construeix un circuit amb quatre cons al mig del camp, d’una llargada aproximada d’entre 10 i 12 metres.

Els jugadors/es de cada equip es col·loquen en fila als cons de cada extrem. La fila que està més allunyada de la porteria inicia la jugada, i el primer jugador/a ha de realitzar una conducció passant entremig de la porteria de cons. El seu company/a de l’altra fila surt al mateix moment que ha iniciat el participant amb pilota, i –amb velocitat– fa la volta a la porteria central de cons per desmarcar-se en direcció cap a porteria. 
En aquest moment és quant el primer jugador/a aprèn a dividir: temporitzar bé la passada quant es troba a prop de la fila contrària, i fer-li arribar la pilota a l’espai on es desmarca el seu company/a. Totes les jugades acaben amb tir a porteria, i després de cada una s’intercanvien les posicions dels jugadors/es (files).

L’exercici permet treballar sense oposició el concepte futbolístic popular de ‘dividir’, junt a d’altres aspectes com la conducció, la passada, el desmarcatge i el tir a porteria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada