dilluns, 10 de desembre del 2012

Exercici de velocitat - El Joc del Con

Exercici de futbol: velocitat - El Joc del Con

Objectiu: Velocitat (velocitat de reacció, psicomotricitat i/o escalfament)
Material: 1 con / pitralls
Grup: 8-18 jugadors/es


Es col·loca un con al centre de la línia de l’àrea de la porteria. En funció de l’edat i categoria dels participants utilitzaren l’àrea gran de F7 o de F11.  

Tal i com indica el seu nom, el joc només necessita d'1 con. Els 2 equips es col·loquen un a cada costat de la porteria i es decideix quin equip començarà la partida atacant. Si –per exemple– l’equip blau la inicia, un dels seus jugadors/es sortirà en  busca del con quant ell ho decideixi. L’altre grup ha de reaccionar quant veu que arrenca el jugador/a blau, i sortir tot l’equip a capturar-lo per evitar que aconsegueixi el punt duent el con a la seva línia. Quant se l’atrapa, el jugador/a ofensiu es queda en el lloc on l’han mort  i planta el con a terra. La resta torna al seus llocs d’inici i continua el joc intercanviant els papers.

Les sortides de cada equip es fan en alternança per donar la opció que el con es mogui d’un costat a l’altra, i cada equip elabori la seva estratègia per aconseguir el punt. Guanya el primer equip que arriba a 3 o 5 punts, en funció del l’edat i el temps de treball que es vulgui.

Els jugadors/es que han atrapat (morts) es poden salvar, sempre i quant un/a membre del seu equip que surt en busca del con els xoqui la mà i aconsegueixin arribar a la seva línia.          


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada