dijous, 14 de novembre del 2013

Exercici tècnic/tàctic - Superioritat amb recolzament a porteria

Exercici de futbol: tècnic/tàctic - Superioritat amb recolzament a porteria

Objectiu: Tècnica, tàctica, superioritat i recolzament
Material: 1 pilota i pitralls 
Grup: 10-14 jugadors/es


L’exercici es desenvolupa a davant de la porteria de F7 o F11 per al treball tècnic i tàctic de manteniment de pilota amb superioritat, fent ús del porter.

Des de dins de la zona delimitada, un jugador/a realitza una passada enrere per a la disputa 1x1 de la parella que treballa. L’acció vol simular una situació real de partit en la que una persona es troba de cara a la porteria pròpia amb pressió rival. Es tracta d’arribar abans a la pilota per efectuar ràpidament la passada al porter/a, i moure’s cap a una zona lliure que faciliti la devolució. El company/a que ha iniciat l’acció cal que també ajudi en la creació de superioritat, provocant un 3x1. El treball acaba quant s’aconsegueix portar controladament de nou, la pilota a l’inici. El rival que pressiona ha d’intentar forçar errors, recuperar la pilota i tirar a porteria.

En funció de l’edat, el grup i el nivell es pot facilitar més o menys la jugada d’inici d’1x1, o dificultar l’exercici canviant la superioritat a un 3x2, 4x2, 4x3 + el jugador/a de porteria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada