divendres, 10 de maig del 2013

Exercici tàctic - Cobertura defensiva

Exercici de futbol: tàctic - Cobertura defensiva

Objectiu: Cobertura defensiva (conducció, regat, defensa i contraatac)
Material: 1 pilota, cons i pitralls
Grup: 8 jugadors/es


A davant d’una de les porteries del camp s’hi dibuixen 3 zones, sent la més gran l’espai de defensa (20 metres d’amplada aproximadament).

A la senyal, un dels jugadors/es atacants (color blau) surt amb la pilota controlada a través d’una conducció per intentar marcar gol. En el moment que aquest jugador/a entra a la zona del mig els defenses poden començar la pressió, acostant-s’hi aquell qui es troba més proper al rival. El defensa lliure de darrera ha d’estar atent per a realitzar el moviment tàctic defensiu de cobertura.
Si el defensa que pressiona aconsegueix robar, ha d’intentar marcar gol traspassant la línia "A" amb la pilota controlada. Cada vegada que finalitza una jugada se n’inicia una altra des d’una de les tres posicions atacants diferents. Durant l’exercici s’alterna el rol de tots els participants.

L’activitat permet a l’entrenador/a fixar-se en l’orientació defensiva dels seus jugadors/es, la pressió intensa del defensa més proper empès pel moviment de cobertura, i l’execució del contraatac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada