dijous, 16 de maig del 2013

Exercici de coordinació i velocitat - Desplaçament i tir!

Exercici de futbol: coordinació i velocitat - Desplaçament i tir!

Objectiu: Coordinació (velocitat, tècnica de desplaçament i tir a porteria)
Material: 1 pilota, cons i pitralls
Grup: 6-10 jugadors/es


A uns 20 metres davant de les porteries del camp s’hi construeixen dos circuits horitzontals en ziga-zaga (distància de 5 metres entre cons) que conflueixen en un mateix carril cap a la pilota.

A la senyal, el primer jugador/a de cada equip surt amb velocitat i/o coordinació seguint el recorregut dels cons, amb l’objectiu d’arribar a la pilota abans que el rival. Qui arriba abans ha d’intentar marcar gol amb un tir a porteria, i l’altra intentar evitar-ho prenent el rol de defensa. A més, un cop el jugador/a toca la pilota el porter/a té llibertat per moure’s dins la seva zona.
Un cop exhaurit el temps establert per a l’exercici, resulta guanyador/a aquell equip que ha marcat més gols. Es canvia la posició d’inici dels equips després de cada ronda.

L’exercici permet fixar-nos en la tècnica i la capacitat de desplaçament i coordinació, exigint diferents moviments durant el recorregut (endavant i endarrere, de costat lateral, a peu coix, conducció amb les dues cames, conducció exterior-interior, etc.). La motivació del gol també provoca la càrrega defensiva i la capacitat d’equilibri per atacar o defensar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada