dissabte, 15 de desembre del 2012

Els perfils del jugador de futbol

Els perfils de jugadors/es que conformen un equip de futbol són, gairebé sempre, ben diferents. De fet, aquest és un dels aspectes més característics d'un esport col·lectiu com el futbol. Com persones, nens i nenes de caràcters, habilitats i actituds ben diferents poden agrupar-se per a treballar en equip en busca d'un objectiu comú. 

Aquestes diferències de perfils encara es fan més evidents en la majoria d'equips modestos del territori, i en la seva complementació l'entrenador/a hi té un paper important. Tant l'edat, el territori, el caràcter, la condició física com l'educació influeixen en el perfil que els nostres jugadors/es exhibeixen al camp. I sovint el mateix entrenador/a potencia i afavoreix uns tipus de perfils que creu prioritaris; necessaris pel seu equip. 

Sabem del cert que, a la realitat, adaptar-se al grup que es té entre mans per marcar objectius és un dels primers passos per a l'èxit de la formació.

Per tot això l'Enigma Entrenador d'aquest cap de setmana proposa:


L'intel·ligent
El tècnic
L'individualista
El "guerrer"
El pacífic
El compromès
L'incansable

Si imaginéssim que hem de portar un equip de F7 amb els set estils descrits a d'alt, quin seria el vostre ordre de preferència?

2 comentaris:

  1. El meu ordre de preferència (de més important a menys important) seria el següent:
    1- El compromès
    2- El "guerrer"
    3- L'intel·ligent
    4- El tècnic
    5- L'incansable
    6- El pacífic
    7- L'individualista

    ResponElimina
    Respostes
    1. El compromès en 1ª POSICIÓ. En edats de formació -i apostaria per a totes les etapes del futbol- el compromís és un dels valors claus i indispensables per a l'èxit del treball en equip.

      Moltes gràcies per la proposta de perfils!

      Elimina